Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsa z rosołu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 300-400 gram
marchewka ugotowana 2 szt
cebula 1 duża szt
oliwa
natka pietruszki 1 pęczek
ciasto francuskie 1 opakowanie
mak
białko do smarowania
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsa z rosołu

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso (najlepiej mieszane - wołowinę i wieprzowinę) oddzielić od kości.
Krok 1 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.
Krok 2 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto
3
Zmiksować mięso. Dodać ugotowaną marchewkę.
Krok 3 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto
4
Dodać cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Zmiksować. Przyprawić sporą ilością pieprzu.
Krok 4 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto
5
Nakładać mięso na ciasto francuskie. Zawinąć, poprzecinać po skosie. Posmarować białkiem, posypać makiem.
Krok 5 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto
6
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego :)
Krok 6 - Paszteciki z mięsa z rosołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.12.2015 20:24
same pyszności do zjedzenia
IZABELA29 24.12.2015 09:50
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak