Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

5.0
(62)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna pasta w wiosennym, zielonym kolorze.

Składniki:

wszystkie składniki:

awokado 1 sztuka
jajko 1 sztuka
korniszony 2 sztuki
szczypiorek 0.5 pęczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Jajko ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło. Następnie pokroić jajko na kawałki, wrzucić na miski. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki. Rozgnieść jajko i awokado tłuczkiem do ziemniaków. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz posiekany szczypiorek.
Dodać majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak