Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówkowa przekąska...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
parówki 6 sztuk
usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek
ser żółty 15 dag
bułka pszenna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: parówkowa przekąska...

ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 pasków

na każdym położyć na środku paska parówkę, dodać usmażone pieczarki (użyłam swoje ze słoiczka) razem z cebulką, posypać startym serem żółtym np. morskim

zawinąć wokół parówki i ponacinać ciasto, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku

do zużycia reszty pieczarek i sera pokroić bułkę na trzy porcje, posmarować mlekiem i dodać resztę składników

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut ciasto francuskie, bułki można wyjąć po 10 minutach - dobra przekąska na kolację do barszczu, do piwka............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2017 10:48
Super wyglada
olkaaa 21.01.2017 15:15
fajna propozycja
Wiesława1 21.01.2017 13:40
Fajna przekąska
dodi 21.01.2017 12:58
świetnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak