Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w cieście francuskim z dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
salami 6 plastrów
parówki 3 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w cieście francuskim z dodatkami

Kroki postępowania

1
Rozwijamy ciasto francuskie. kroimy na prostokąt o wymiarach około 10 cm na 35 cm.
Krok 1 - Parówka w cieście francuskim z dodatkami foto
2
Wzdłuż kładziemy 2 plastry salami i parówkę( kto chce może dodać ogórka kiszonego i plaster cebuli)
Krok 2 - Parówka w cieście francuskim z dodatkami foto
3
Zawijamy, nacinamy tak jak to obrazuje zdjęcie. Dosyć głęboko, ale żeby ciasto na spodzie się nie przerwało.
Krok 3 - Parówka w cieście francuskim z dodatkami foto
4
Formujemy obwarzanek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, aby nabrało kolorytu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut. Pod koniec kto chce może posypać startym serem żółtym.
Krok 4 - Parówka w cieście francuskim z dodatkami foto
5
Koniec.
Krok 5 - Parówka w cieście francuskim z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 26.05.2015 08:26
dziękuję za miły komentarz:)
pajbek 24.05.2015 17:16
Fajna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak