Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe żeberka z cieciorką
Kroki postępowania
Zamarynowane żeberka podsmażamy na patelni aż do zarumienienia.
(Cieciorkę przygotowałam wcześniej jak każdą fasolę ale można wykorzystać tą konserwową).
SMACZNEGO
żeberka wieprzowe | 2 paski |
cebula | 2 szt. |
czosnek | 3 ząbki |
papryka czerwona | 1 szt. |
papryka żółta | 1 szt. |
papryka pomarańczowa | 1 szt. |
ciecierzyca | 200 g |
olej ryżowy | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
pasta chili | 2-3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2-4 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1-2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: