Przepis i sposób przygotowania na: Papryka koserwowa mojej babci - do słoika
Moja wychodowana papryka była fioletowa, a tak wyglądała po zagotowaniu, zrobiła się biała, pomarańczowa i czerwona :)
Zalewa: | |
woda | 1 l |
sól | 1 łyżka |
cukier | 6 łyżek |
ocet | 8 łyżek |
oliwa | 1/3 łyżeczki na słoiczek |
Liść laurowy suszony Prymat | wg uznania |
ziele angielskie | wg uznania |
Gorczyca biała cała Prymat | wg uznania |
papryka zielona | 2 kg |
papryka żółta | 2 kg |
papryka czerwona | 2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: