Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPARDELLE Z TUŃCZYKIEM, JALAPEÑO I NUTKĄ SZAŁWII

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron papardelle
marynowane papryczki jalapeño 40 g
ząbki czosnku 4
Świeża szałwia 15 listków
sól i pieprz
woda 5 (z makaronu)
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: PAPARDELLE Z TUŃCZYKIEM, JALAPEÑO I NUTKĄ SZAŁWII

Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Na patelnię wlewamy olej, w którym był tuńczyk i podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy papryczki (pokrojone) i chwilę przesmażamy, żeby się zagrzały.
Dodajemy tuńczyka, podlewamy wszystko wodą od gotowaia makaronu, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku i podgrzewamy wszystko.
Dodajemy ugotowany makaron i posiekaną szałwię. Mieszamy i zostawiamy całość na małym ogniu 1-2 minuty, żeby makaron “złapał” trochę smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 09.07.2013 09:00
Bardzo ciekawe połączenie smaków
angelika14 08.07.2013 23:08
ciekawie wygląda, chętnie spróbuję
beniaminek 08.07.2013 22:52
fajne danie
Dorota59 08.07.2013 22:20
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak