Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki kurczakowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
mąka 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki kurczakowe

Pierś z kurczaka kroimy na paski około 1 cm. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą
Sporządzamy ciasto naleśnikowe. Do szklanki mleka dokładamy jajka, odrobione soli oraz mąkę, tyle by ciasto miało konsystencję śmietany.

Maczamy w cieście mięsne paski i smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:43
Super przepis
Renata9 29.12.2016 22:33
Lubię takie jedzonko
Edith85 29.12.2016 17:56
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak