Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 25dag
mąka 25 dag
margaryna 25dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe

Margarynę posiekać, dodać ser zmielony, szczyptę soli oraz mąkę, ciasto ugniatać. Z ciasta ulepić wałek o grubości 1 cm, spłaszczyć, pokroić na paluszki. Ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, piec w temp. 190 stopni ok 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.06.2013 19:19
szybkie i dobre paluszki
IwonaKa 12.12.2012 23:21
świetny przepis,spróbować warto
Renataj 12.12.2012 23:18
Z białym serem paluchów nie robiłam - warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak