Przepis i sposób przygotowania na: Pączki Rafaello
Kroki postępowania
Jajko, żółtka, resztę cukru zwykłego i waniliowy oraz szczyptę soli łączymy ze sobą i również mieszamy na gładką masę.
margaryna | 10 dkg |
mąka pszenna | 1 kg |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mleko 3,2% | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 7 sztuk |
drożdże świeże | 10 dkg |
cukier kryształ | 10 dkg |
sól do smaku | |
spirytus | 1 kieliszek |
ciastka | 50 sztuk kokosowych jak rafaello |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
biała czekolada | 2 tabliczki |
wiórki kokosowe | 100 gram |
olej do smażenia | 1,5 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: