Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otrębowe muffinki na białkach z jabłkami i rodzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
rodzynki 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
otręby pszenne 1 szklanka
białko 3 szt
miód płynny 2 łyżki
mleko 1 szklanka
olej 1/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Użyłam otrąb pszennych prażonych.

Przepis i sposób przygotowania na: Otrębowe muffinki na białkach z jabłkami i rodzynkami

Jabłka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Rodzynki parzymy i odstawiamy do ostudzenia. Białka ubijamy na sztywno. Mąkę, otręby, miód, mleko, olej, cukier, cynamon, proszek do pieczenia oraz sodę miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone jabłka i rodzynki i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:59
Fajny wypiek.
dagita 11.01.2015 17:39
Dziękuje bardzo i polecam :)
Zdzisław 11.01.2015 17:08
takie słodkości lubię
Babeczka35 11.01.2015 17:04
Smakowite muffinki.
Edith85 11.01.2015 15:11
wyglądają smakowicie, muszę wypróbować przepis :)
Renata9 11.01.2015 14:27
pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak