Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oszukana karpatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki biszkopt

jaja 6 sztuk
cukier waniliowy 16 g
cukier 1 szklanka 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Krem

krem do karpatki 1 opakowanie
kolorowa posypka

Porada

Blaszka standardowa

Przepis i sposób przygotowania na: Oszukana karpatka

Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym. Do ubitych białek dodajemy resztę cukru chwilkę miksujemy. Do białek dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy ewentualnie delikatnie miksujemy. Pieczemy ok 30 min w 170 st. C. Studzimy.
Krem przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na wystudzony biszkopt przekładamy krem i wstawiamy do lodówki. Jak ciasto się schłodzi dekorujemy posypką - ja zrobiłam to "na świeżo" i posypka jak widać się rozpuściła - co nie zmieniło smaku ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.11.2016 10:57
fajne ciasto
martynkacytrynka 13.11.2016 15:09
Super pomysł
agnieszka214 13.11.2016 14:16
Ciekawe ciasteczko
Krystyna32 13.11.2016 11:16
apetyczne ciasto
dodi 13.11.2016 10:31
pyszności, mniam
gusia1000 13.11.2016 01:06
Dobre ciasto.
mirosława4 12.11.2016 23:08
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak