Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry dip czosnkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbków czosnku 5 ząbek
majonezu 6 łyżka
sól do smaku
cukru 1 szczypta
mix chili Scotch Bonnet 3 szczypta
ketchup 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry dip czosnkowy

Ząbki czosnku obrać z łupinek.
Obrane przecisnąć do miseczki przez praskę do czosnku.
Dodać ketchup i majonez oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać ze sobą składniki dipu.
Gotowy dip odstawić na 10 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do jaj, wędlin czy też sałatek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.09.2012 08:37
mm podoba mi się;)
cukiereczek 21.08.2012 07:57
lubię czosnek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak