Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa pyszotka
2. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Na 1 blaszkę z ciastem wykładamy połowę powideł śliwkowych, na to wykładamy połowę piany z białek i posypujemy połową orzechów włoskich. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180C. Pod sam koniec pieczenia 1 blaszki pozostałe składniki wykładamy w ten sam sposób na 2 drugą blaszkę i pieczemy. Studzimy
3. Masa budyniowa:1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy i gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń ucieramy z kostką margaryny. Placki przekładamy kremem.
4.Margarynę roztapiamy dodajemy cukier i kakao, podgrzewamy około 2 minut często mieszając. Gorącą polewą polewamy ciasto tworząc zygzaki. Chłodzimy w lodówce.