Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe z migdałami
Kroki postępowania
Czekoladę i olej rozpuść razem w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą polewaj oponki i posypuj ozdobami cukrowymi.
mąka orkiszowa | 200 g, jasna typ 630 |
Soda oczyszczona Prymat | 1,5 łyżeczki |
migdały | 50 g, mielone |
twaróg zmielony | 250 g, półtłusty |
cukier puder | 80 g |
żółtko jajek | 2 |
jogurt naturalny | 100 g |
wódka | 1,5 łyżeczki |
olej do smażenia | 1 l |
biała czekolada | 100 g |
olej rzepakowy | 1 łyżeczka |
kolorowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: