Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OMLET WALDORFA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
śmietana lub mleko 1 łyżka
seler ugotowany 1/2 szt.
jabłko winne 1 szt.
Garść orzechów włoskich
sól, pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: OMLET WALDORFA

Wykonanie:
Orzechy włoskie posiekać drobno, jabłka drobno pokroić lub zetrzeć razem z selerem i wymieszać z orzechami. Dodać jaja roztrzepane ze śmietaną i wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć omlet powoli nie mieszając. Gdy omlet podsmaży się od spodu zwinąć łopatką oba brzegi do środka lub delikatnie przerzucić na drugą stronę.
Druga wersja omletu:
Ugotowany seler, jabłko, orzechy i śmietanę wymieszać podsmażyć z przyprawami i wyłożyć farsz na podsmażony omlet, zwinąć brzegi do środka i ułożyć na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.08.2013 22:43
jak to smakuje ???
agnieszka214 04.08.2013 21:50
bardzo ciekawy pomysł jeszcze takiego nie jadłam
Paolcia 04.08.2013 21:50
oryginalny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak