Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet cesarski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cynamon 0,5 łyżeczki
płatki migdałowe
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet cesarski

Białka oddzieliłam od żółtek, ubiłam je na sztywną pianę. Dodałam żółtka, które delikatnie wymieszałam i powoli wsypałam mąkę. Nie miksowałam, tylko wymieszałam.
Na patelni rozpuściłam masło i dodałam oliwę. Wlałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu. Kiedy spód się przypiekł, rozdzieliłam omlet na małe kawałki, posypałam cukrem z cynamonem, odwróciłam, by się równomiernie przysmażył. Wymieszałam i smażyłam jeszcze z minutkę, by cukier się s skarmelizował.
Podałam z jogurtem naturalnym, rodzynkami i płatkami migdałowymi.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.11.2012 19:26
super
Ewelina47 21.11.2012 13:29
ja też bym taki omlet zjadła
Justyna28 21.11.2012 13:14
coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak