Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwkowo - tuńczykowy sos

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki zielone Smak 100 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwkowo - tuńczykowy sos

Cebule kroimy w kostke a oliwki w plasterki. Na oliwie podsmazamy cebule z oliwkami. Do warzyw dodajemy tunczyka z puszki i całość podsmażamy krótka chwilkę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy potrawe jeszcze 5 min i jest już gotowa do podania z makaronem lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak