Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwkowe jajka wielkanocne

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
oliwki zielone 8 sztuk
oliwki czarne 8 sztuk
majonez 2-3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
rzeżucha do dekoracji

Porada

Oliwki tak podane posmakują każdemu!!!!

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwkowe jajka wielkanocne

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Najlepiej zalać je zimną wodą.
Po ostygnięciu jajka dokładnie i delikatnie obieramy.
Krok 1 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
2
Obrane przekrawamy na połowy i wyciągamy żółtka.
Krok 2 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
3
Żółtka przekładamy na talerz rozgniatamy widelcem
Krok 3 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
4
. Oliwki odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 4 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
5
Wraz z majonezami dodajemy do żółtek. Masę mieszamy i doprawiamy do smaku.
Gotową napełniamy przygotowane białka jaj. Dekorujemy je dodatkowo plasterkami oliwek i natką pietruszki. Jajka układamy na kępkach rzeżuchy. Podajemy!
Krok 5 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 07.12.2015 14:13
Myślę, że te jajka można nie tylko robić na Wielkanoc, fajna przekąska na przyjęcie
Damiano
Damiano 07.12.2015 09:34
pyszne jajeczka
Alex_M 07.12.2015 06:47
Wielkanoc w grudniu! super!
gusia1000 07.12.2015 00:17
Wielkanoc już w macu, więc się już szykujesz ?
Łukasz15 06.12.2015 23:44
Pyszne jajeczka
Megg 06.12.2015 22:55
lubie takie faszerowane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak