Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista zupa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona ok 5 średniej wielkości sztuk
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
śmietana 1 łyżka
rosół 1 litr
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kiełbasa 1 pęto
natka pietruszki do podania
olej do smażenia
chleb 2-3 kromki
masło 2 łyżki

Porada

Zupa ma wyjątkowy pomarańczowy kolor, który aż kusi by ją skosztować. Polecam wszystkim, a zwłaszcza osobom lubiącym dania dobrze doprawione.

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista zupa

Paprykę, papryczkę chili , czosnek oraz cebulę kroimy w kostkę. Smażymy razem do miękkości, Zalewamy rosołem i chwilę razem gotujemy. Następnie naszą zupę miksujemy. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.
Na patelni przysmażamy kiełbasę pokrojona w plasterki.
Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle sporządzając w ten sposób grzanki.

Zupę przelewamy na talerze. Podajemy z przysmażona kiełbasą i grzankami. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.07.2014 00:16
Musi być smaczna.
Pietruszka 12.07.2014 18:33
pyszna zupa
Katarzyna59 12.07.2014 17:28
ciekawa jestem smaku, super
sylwia_sl 12.07.2014 16:45
taka zupa na pewno jest bardzo smaczna
Adamorek 12.07.2014 16:44
dla prawdziwego faceta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak