Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odpustowe ziemniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 szt
cukier puder 500 g
olejek migdałowy
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Odpustowe ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaka obieramy myjemy i gotujemy bez soli , po ugotowaniu studzimy i przeciskamy przez praskę . Dodajemy cukier puder i 2-3 krople olejku migdałowego .
Krok 1 - Odpustowe ziemniaczki foto
2
Mieszamy i taką masę wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika .
Krok 2 - Odpustowe ziemniaczki foto
3
Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kulki
Krok 3 - Odpustowe ziemniaczki foto
4
które obtaczamy w kakao .
Krok 4 - Odpustowe ziemniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.02.2013 21:59
Ale rewelacje te śląskie trufle - super!
teresa18 22.10.2012 20:42
ciekawe te odpustowe cuda
mirosława4 17.10.2012 21:04
ciekawy przepis
pycia9 13.10.2012 20:48
super przepis
mela25 12.10.2012 13:50
nie próbowałam z masłem ale w smaku wyszły podobne jak na śląskich odpustach
Wafelek2601 12.10.2012 09:53
Ciekawe
Habibi 12.10.2012 07:12
A nie dodajesz masła?
zolzica 11.10.2012 23:27
taki marcepan w tańszej wersji :)
polly66 11.10.2012 22:23
ziemniaki na słodko? muszę kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak