Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nakládaný hermelín

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser pleśniowy 1 sztuka
papryczka ostra 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 1 ziarno
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej słonecznikowy

Porada

Ponieważ oryginalny hermelín jest trudny do zdobycia w Polsce, do wykonania tego przepisu można użyć innego sera z białą pleśnią.

Przepis i sposób przygotowania na: Nakládaný hermelín

Cebulę kroimy w półplasterki, papryczkę w paseczki, a czosnek obieramy i przekrawamy ząbki na pół.
Do głębokiej salaterki na spód wkładamy połowę cebuli i papryki, czosnek i przyprawy. Na tym układamy połowę przekrojonego sera. Na serze układamy pozostałą cebulę i paprykę, przykrywamy pozostałą połówką sera.
Wszystko powoli zalewamy olejem słonecznikowym. Powinno go być 1cm więcej nad poziom sera. Salaterkę odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 3 do 5 dni.
Podajemy jako dodatek do pieczywa i piwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.08.2014 21:27
orginalna przekąska
Adam/ZUB3R 19.08.2014 10:00
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak