Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostsza wersja piersi indyczej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
masło klarowane do smaku

Porada

Oprócz piersi indyczej w taki sam sposób można przygotować pierś kurczęcą.

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostsza wersja piersi indyczej

Pierś indyczą myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety. Obsypujemy odrobiną soli i sporą ilością przyprawy do kurczaka. Pozostawiamy w lodówce na ok godz. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i na rozgrzany tłuszcz wykładamy mięsko. Smażymy na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.11.2014 19:53
niezły ten indyczek
Janina 22.11.2014 19:37
Pyszne mięsko;)
Mama niejadka 22.11.2014 19:36
Ja często robię bez panierki :)
Bernadeta1 22.11.2014 19:23
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak