Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuka
cukier 3/4 szklanka
cukier wanilinowy 16 gram
herbatniki 250 gram
budyń śmietankowy 2 z cukrem
ser biały 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach

Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem, cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i po łyżce ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera.
Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.Więcej na www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 03.10.2012 21:22
pycha
annagebalska 03.10.2012 09:58
pyszne
DOROTA/PATI197799 27.09.2012 12:11
uwielbiam serniki
Mr. & Mrs. Sandman 27.09.2012 11:24
Dokładnie, przepyszne zdjęcie :)
Wiola6 27.09.2012 11:05
Wygląda mmmm apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak