Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsze babcine faworki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
białko 2 szt
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 1 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
roztopiona margaryna 1/4 kostki
smalec 1 kg
cukier puder
kwaśna śmietana 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsze babcine faworki

Smalec włożyć do garnka i roztopić (cały czas na gazie). Wszystkie składniki zagnieść razem. Wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 4 części. Każdą osobno rozwałkować. Wykrawać faworki. Smażyć na głęboki, tłuszczu ( rozgrzanym smalcu ). Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Ostudzić. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 04.02.2014 10:18
smaczne, już niedługo tłusty czwartek, czas słodkości:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak