Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus owocowy z melonowo-jeżynowy akcentem i otrębami pszennymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 sztuka
banan 1 sztuka
śliwki węgierki 2 sztuki
jeżyny 12 sztuk
jabłko 1 sztuka
otręby pszenne 2 łyżki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus owocowy z melonowo-jeżynowy akcentem i otrębami pszennymi

Melon i jabłko obieramy ze skórki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Ze śliwek usuwamy pestki, z jeżyn szypułki, a z banana skórkę. Owoce wrzucamy do naczynia, wlewamy mleko i wsypujemy otręby pszenne. Wszystko rozdrabniamy na gładką masę przy pomocy blendera. Gotowy, gęsty mus wylewamy do szklanki bądź miseczki i spożywamy łyżeczką samodzielnie lub jako dodatek do dania czy deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.11.2013 17:05
wspaniały deser
Beata23 04.11.2013 09:58
moje ulubione owoce
gusia1000 04.10.2013 00:53
1 słowem-rewelacja.
Ewelina38 11.09.2013 12:40
pyszny i pożywny :)
Bernadeta1 09.09.2013 13:51
jest na pewno bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak