Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z naleśnikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dodatkowo

jabłka 2 sztuki

ciasto naleśnikowe

mąka 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z naleśnikami

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą konsystencje. Smażymy naleśniki na suchej patelni, na złoty kolor. Studzimy i kroimy bardzo drobno.
Mus: Jabłka obrać ze skóry i gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i przykryć. Wstawić i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy jabłka puszczą już sporą ilość soku odkrywam i mieszam aż będą się rozpadać.
Do musu dodaj kawałki naleśników. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 03.02.2016 13:21
Smaczne zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak