Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z Baileys

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
likier Baileys 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z Baileys

Czekoladę łamiemy i wrzucamy najlepiej do metalowej miseczki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej (nad parą) wraz z 100 ml śmietanki.
Kiedy masa nie jest już gorąca dodajemy likier i mieszamy.
Resztę (200ml) śmietanki ubijamy na sztywno.
Mieszamy masę ze śmietanką i nakładamy do pucharków, wkładamy do lodówki co najmniej na 3 godziny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 17.03.2016 08:00
Super przepis
gusia1000 17.03.2016 00:58
Pod mój smak.
Mniam 17.03.2016 00:13
Nie dość, że z czekoladą to jeszcze z fajnym likierem. Pyszności!
misia123410 16.03.2016 23:50
same pyszności
Damiano
Damiano 16.03.2016 22:15
Musi być pyszny
Paulina097 16.03.2016 21:53
pychota :)
Ela427 16.03.2016 19:55
fajny deserek
jasiek 16.03.2016 17:00
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak