Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek Bambo

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
jajko 3 szt
margaryna 1 kostka
cukier 1 1/3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek Bambo

Kroki postępowania

1
Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną pianę. Wstawiamy do lodówki aby piana nie upadła.
Krok 1 - Murzynek Bambo foto
2
Do rondla wlewamy mleko. Dodajemy margarynę, cukier i kakao. Podgrzewamy, aż składniki się rozpuszczą, a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Krok 2 - Murzynek Bambo foto
3
Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka i cukier. Mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Murzynek Bambo foto
4
Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 4 - Murzynek Bambo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.05.2015 14:51
świetnie wyrósł
IwonaKa 05.05.2015 16:57
mój ulubiony murzynek,bardzo lubie
Damiano
Damiano 03.05.2015 11:11
super deser
anula-d 03.05.2015 10:06
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak