Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mulatka -Wielkanocna baba

4.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier trzcinowy 10 dag
mąka pszenna 22 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko skondensowane 250 mililitrów
cappuccino orzechowe 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier puder do oprószenia
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mulatka -Wielkanocna baba

Kroki postępowania

1
Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym na puszysto,
Krok 1 - Mulatka -Wielkanocna baba foto
2

ucierając wbijać stopniowo po jednym jajku każde kolejne gdy pierwsze dobrze połączy się z masą. Wlać mleko skondensowane i ponownie zmiksować. Wsypywać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz cappuccino. Zmiksować do połączenia masy.

Krok 2 - Mulatka -Wielkanocna baba foto
3

Wylać do dużej formy na babę lub podzielić na dwie mniejsze. Upiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 55 minut. Wierzch można przykryć pod koniec pieczenia folią aluminiową aby baba się nie spaliła. Smacznego!

Krok 3 - Mulatka -Wielkanocna baba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.04.2017 15:55
Pyszna babka
anemon 30.04.2014 18:24
Imponująco prezentuje się Twoja baba.
Mniam 30.04.2014 11:51
Świetna babka.
agnieszka131919 30.04.2014 10:32
pyszna babka
krystyna330 30.04.2014 08:55
bardzo fajna
Paolcia 30.04.2014 08:42
fajna fajna :)
norweska20 30.04.2014 08:27
smakowity wypiek..pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak