Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny śmietankowo-czekoladowe z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
kakao 2 lyżki
budyń śmietankowy 1 op
cukier 0,5 szk
jajko 2 szt
olej 1/3 szk
woda gazowana 1/3 szk
orzechy włoskie siekane 0,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny śmietankowo-czekoladowe z orzechami

Jajka utrzeć wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo i na przemian dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej i wodę gazowaną. Całość zmiksować.
Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodać budyń śmietanowy i zmiksować, do drugiej części dodać kakao i całość zmiksować. Następnie do obu mas dodać orzechy włoskie i wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości - najpierw ciasto ciemne, potem ciasto jasne.
Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Po ostudzeniu muffiny polukrować i ozdobić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.01.2016 10:12
apetyczne ciacho :)
pestka 25.01.2016 22:42
pyszny deser
Marta1986 25.01.2016 21:43
smaczne muffiny
Mama niejadka 25.01.2016 21:06
Pyszne muffinki
MałaMi89 25.01.2016 21:00
Kolejne przesmaczne muffinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak