Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny marchewkowo- kokosowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew starta 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
masło 125 g
jaja 2 szt
cukier 1/2 szklanka
miód 3 łyżka
mąka poznańska 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny marchewkowo- kokosowe

Masło stopić, dodać miód, podgrzewać do połączenia składników.
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka ubić z cukrem do białości.
Białka ubić na sztywną pianę z solą.
Masło połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem, sodą, cynamonem.
Do powstałej masy dodawać łyżkami pianę, powoli mieszając.
Papilotki do muffin napełniać do 1/2 objętości i piec w 180 stopniach przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.06.2013 17:21
Nic dodać, nic ująć.
miszelka 16.02.2013 14:08
Rzeczywiście, gdzieś uciekła mi marchewka :) Startą marchewkę i wiórki trzeba dodać przed pianą z białek.
Beatris 16.02.2013 11:13
A co z marchewką i wiórkami kokosowymi, kiedy je dodać?
Betka 14.01.2013 15:14
mmniam pycha;)
gosia56 14.01.2013 09:58
super lubię piec mufinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak