Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony krem truskawkowo- miętowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 250 ml
cukier 3 łyżki
truskawki 20 dkg
mięta 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony krem truskawkowo- miętowy

Truskawki obrałam , przesypałam cukrem i lekko zmiksowałam. Miętę drobniutko pokroiłam i roztarłam z łyżeczką cukru. Śmietankę ubiłam na puszystą masę. Połączyłam wszystko i wstawiłam do zamrażalnika na godzinę, mieszając co 20 minut w międzyczasie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 30.08.2013 23:18
taki niby lód
EWI 19.07.2013 09:17
fajny mniam mniam
romanrafal
romanrafal 09.07.2013 17:41
smaczny kremik
Katarzyna/kate1980 03.07.2013 21:04
bardzo fajny przepis
29.06.2013 09:00
no ja zakładam restarcie
misia53 28.06.2013 20:30
wow! świetny deserek
alaaa 28.06.2013 20:07
na upały idealny
ben-ka 28.06.2013 18:23
fajny...podoba mi się:)
Beatris 28.06.2013 18:13
Takie desery lubię jeść nie tylko latem. Pycha.
IZABELA29 28.06.2013 18:06
małe co nie co dla ochłody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak