Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierce wg Gosi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 400 gram
jajko 2 mniejsze
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
tłuszcz do smażenia
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierce wg Gosi

Kroki postępowania

1
Mortadelę z papryką kroimy w grubsze plastry.
Krok 1 - Mortadela w panierce wg Gosi foto
2
Jajka wbijamy do wysokiego pojemnika, dodajemy obie mąki oraz sól, pieprz, pieprz ziołowy i przyprawę Kucharek do smaku. Następnie mieszamy - ubijamy widelcem.
Krok 2 - Mortadela w panierce wg Gosi foto
3
Masę wylewamy do głębokiego talerza. plastry mortadeli maczamy w masie z obu stron.
Krok 3 - Mortadela w panierce wg Gosi foto
4
Po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4 - Mortadela w panierce wg Gosi foto
5
Usmażone plastry układamy na talerzu na liściach sałaty.
Krok 5 - Mortadela w panierce wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.06.2015 10:59
pyszne !!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak