Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minikulki serowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 12 dkg
sól do smaku
jaja 4 sztuki
ser żółty 7,5 dag
woda letnia 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Minikulki serowe

Kroki postępowania

1
Przesiać mąkę do salaterki,dodać sól i pieprz
Krok 1 - Minikulki  serowe foto
2
W garnku zagotuj wodę,dodać masło, podgrzewać aż się rozpuści.Zdjąć z ognia i szybko wsypać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżką aż ciasto zacznie odstawać od garnka.Zdejmij z ognia i odczekać 10 minut.
Krok 2 - Minikulki  serowe foto
3
Do ciasta wystudzonego wbijamy jajka
Krok 3 - Minikulki  serowe foto
4
Czwarte jajko ubić na pianę i powali wlewając mieszać
Krok 4 - Minikulki  serowe foto
5
ciasto mieszamy aż stanie się gładkie i lśniące..Powinno spadaćw kawałkach strącane z łyżki
Krok 5 - Minikulki  serowe foto
6
Wsypujemy do ciasta utarty ser i dokładnie wymieszać.Łyżką przekładać na blaszkę piec w 180 st w 8 minut. Powinny być złocistego koloru.
Krok 6 - Minikulki  serowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.05.2014 20:42
Ciekawy przepis.
sylwiusia055 03.05.2014 19:59
Na pewno dobre. : )
gusia1000 28.04.2014 21:58
Warto takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak