Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

minestrone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka włoska mrożona 1 opakowanie
wędzony boczek 200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
pomidory w puszce 3/4 szklanki
bulion drobiowy 1 litr
sól 1/3 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: minestrone

W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy na złoty kolor. Następnie wyjmujemy boczek i wrzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem,smazymy ok 3-4 minut po czym wrzucamy mieszankę warzywną. Smazymy mieszając jeszcze ok 5 minut. Zalewamy całość bulionem i gotujemy 5 minut. Dodajemy boczek oraz pomidory i pozostawiamy na małym gazie ok 2 minut. Doprawiamy do smaku i podajemy z pieczywem,np ciabattą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak