Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIGDAŁOWA PANNA COTTA W MCHU Z PISTACJI

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
śmietana 12% 200 ml
gorąca woda 100 ml
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
ekstrat migdałowy 1 łyżeczka
orzechy pistacjowe 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: MIGDAŁOWA PANNA COTTA W MCHU Z PISTACJI

Żelatynę zalać gorącą wodą i mieszać aż się rozpuści.Do garnka wlać słodką śmietankę 30 i 12% dodać cukier puder i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia gotować całość przez 3 minuty a następnie zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną żelatynę,zostawić całość do przestygnięcia.Do przestudzone śmietanki dodać ekstrakt migdałowy wymieszać i przelać deser do pucharków lub miseczek.Poporcjowany deser wstawić do lodówki na 4-5 godzin aby dobrze stężał.Orzechy pistacjowe obrać ze skorupek i łusek a następnie zmielić najdrobniej jak się da.Gotową panna cottę wyjąć z lodówki ułożyć na talerzykach i posypać mielonymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.06.2014 11:11
wspaniały ten włoski deser
Wiktoria29 05.06.2014 09:27
super pomysł
anemon 05.06.2014 07:07
Pięknie i niecodziennie prezentuje się Twój deser.
Kolorowa 04.06.2014 21:53
Bardzo pomysłowo z tym "mchem" ;)
teresa18 04.06.2014 21:12
mój ulubiony deser
Pyszota 04.06.2014 14:52
wygląda pysznie
Bernadeta1 04.06.2014 14:44
smaczny deser
Wafelek2601 04.06.2014 14:17
Świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak