Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa manna z małym procentem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna
mleko 2 szklanki
likier miętowy
cukier 3 łyżeczki
śmietana 30% 1/2 szt
migdały 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa manna z małym procentem

Mleko zagotowujemy z cukrem do smaku. Kiedy mleko zacznie się podnosić dosypujemy kaszkę manna mieszamy , zagotowujemy. Kaszka ma być dość sztywna. Śmietanę 30 procentowa ubijamy. Do zimnej kaszki dodajemy likier miętowy i ubitą śmietanę - mieszamy. Deser wykładamy na talerzyki i posypujemy kawałkami migdałów . Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 02.11.2013 22:21
ładny kolorek
kasienka23 02.11.2013 19:46
ciekawe połączenie!
aginaa 02.11.2013 19:20
super polaczenie smakow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak