Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z warzywami po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1
czosnek ząbki 2 szt
papryczka chili
mrożona kukurydza 200 g
pomidory siekane 2 puszki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z warzywami po meksykańsku

Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju. Do cebuli dodajemy mięso mielone i podsmażamy mieszając aż straci surowość. Do mięsa dodajemy posiekaną papryczkę chili, pomidory z puszki, kukurydzę,przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy ok 20 min. Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 08.10.2012 08:08
mniam
as28 08.10.2012 08:08
mniam
dorota20w 07.10.2012 22:04
do ryżu lub tortilli
Zdzisław 07.10.2012 21:58
dobre na obiad
manaika 07.10.2012 21:51
pycha
Piotr-21 07.10.2012 21:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak