Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
smalec 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie 3 ziarna
woda 2 szkl
kostka mięsna
koperek 0,5 pęczka
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki
Krok 1 - Mięso w sosie koperkowym foto
2
Smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron
Krok 2 - Mięso w sosie koperkowym foto
3
Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy kostkę mięsną, kucharka i posiekany koper. Dusimy do miękkości.
Krok 3 - Mięso w sosie koperkowym foto
4
Z mąki i wody robimy zawiesinę
Krok 4 - Mięso w sosie koperkowym foto
5
wlewamy do sosu, aby zagęścić
Na koniec doprawiamy do smaku
Krok 5 - Mięso w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak