Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 250 g
groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
bulion mięsny 1,5 l
ząbki czosnku 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z warzywami

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Dodać czosnek drobno posiekany,paprykę ostrą, paprykę słodką, pieprz,
przecier pomidorowy i mięso mielone. Wszystko zalać bulionem i dusić
pod przykryciem na małym ogniu.
Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę i dołożyć do mięsa.
Wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw.
Na koniec dołożyć groszek i natkę pietruszki.
Dusimy 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 18.03.2015 13:11
ciekawy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak