Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po zbójnicku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
kapusta kiszona 150 g
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
curry 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa gyros 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po zbójnicku

1. Z pomidora usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy również w drobną kostkę, a kapustę bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski.

2. Dodajemy mięso, 3 łyżki bułki tartej i wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie zagniatamy, aby dobrze się wymieszało. Formujemy kotlety i obtaczamy w pozostałej bułce tartej.

3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 21.12.2014 14:56
Pyszne :-)
kloruś 21.12.2014 11:57
Fajna, ciekawa propozycja ! :)
kriko 21.12.2014 08:59
wpraszam sie na obiad
Wafelek2601 20.12.2014 23:27
Pyszny obiad
cooked 20.12.2014 21:43
wygląda smakowicie!
Renataj 20.12.2014 20:58
Fajny i apetyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak