Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotlety chrzanowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
U mnie w kuchni zawsze panuje spontan. Właściwie lubię tak gotować. Lubię łączyć różne, nieoczywiste smaki. Zazwyczaj wyjmuję składnik główny, później patrzę, co mam pod ręką. Mielone wyszły tak, jak sobie wymyśliłem. Pysznie.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 gramów
chrzan tarty Smak 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotlety chrzanowe

Mięso mieszamy z chrzanem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które smażymy na oleju z dodatkiem maggi.

Prosto, zwięźle i na temat.

Smakujcie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak