Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowo-paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Czosnek suszony Prymat 3 łyżeczki
masło 100 gram
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowo-paprykowe

Masło wyjmuję z lodówki i odczekuje aż stanie się elastyczne. Dodaję do niego pieprz, sól, paprykę oraz czosnek. Ząbek czosnku tnę w plastry i dodaję. Odstawiam na 1 h do lodówki aż nabierze smaku.
Używam do kanapek i ziemniaków w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak