Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa cukrowa na torty angielskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 70-80 dag
woda 70 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
glukoza 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa cukrowa na torty angielskie

Żelatynę namoczyć w wodzie ciągle mieszając, aż się rozpuści. Postawić rozpuszczoną żelatynę na palniku i dodać glukozę. Mieszać ciągle powstały syrop (przez ok. minutę), trzeba uważać, aby się nie zagotował.
Można dodać kilka kropel aromatu do ciast.
Kiedy syrop przestygnie, ale nie całkowicie, stopniowo dosypywać przesiany cukier puder, aż do momentu gdy masa osiągnie konsystencję plasteliny.
Rozwałkowywać najlepiej, podsypując mąką ziemniaczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pati100015 28.08.2013 19:22
muszę spróbować
miroslawa 27.11.2012 05:13
fajne
Sylwia26 26.11.2012 17:47
pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak