Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa słodycz
Suche składniki wymieszać, osobno jajka ubić, dodać olej i utartą
marchewkę. Wszystko razem wymieszać, piec 1 godz. w 160-170 stopniach.
Ciasto bardzo dobre, wilgotne, o posmaku piernika!
mąka | 400 g |
jajko | 6 szt. |
cukier | 400 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
cynamon | 1 łyżeczka |
gałka muszkatałowa | 1/2 łyżeczki |
olej | 400 ml |
marchew starta | 400 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: