Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka, jabłka i dynia do słoika z odzysku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
jabłka 1 kg
dynia 1 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka, jabłka i dynia do słoika z odzysku

Dynię obrać ze skóry, wyjąć środek z nasionami i pokroić na kawałki. Marchew obrać i pokroić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Przygotowane warzywa przepuścić przez sokowirówkę. Mamy smaczny sok do picia i pozostałości w postaci suchawego miąższu.
Suchy miąższ przekładamy do rondla, podlewamy odrobiną soku i wody, chwile dusimy. Można dodać do smaku cukier.
Po ok 30 minutach duszenia przekładamy do słoików. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy ok 30-50 min (zależy od wielkości słoika).
Można wykorzystać do ciasteczek, ciast marchewkowych, pierników czy murzynków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak