Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w syropie własnym

5.0
(37)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1,3 kg
cukier 16 łyżek dużych
woda 700 ml wrzącej

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w syropie własnym

Maliny przebieramy. Do słoików (u mnie 560ml) wkładamy przebrane maliny - wkładam dość ciasno. Do garnka wsypujemy cukier dodajemy około 6 łyżek wrzącej wody i całość mieszamy do uzyskania gęstego ulepka. Ulepkiem zalewamy maliny - powstały ulepek dzielimy na 3 równe porcje. Następnie uzupełniamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości słoika. Zakręcamy słoiki. Zagotowujemy przez około 15 minut na niewielkim ogniu we wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.01.2016 20:09
Skąd masz takie piękne nakrycia?
Klausia 25.09.2015 16:26
cenne słoiczki :)
gacopierz23 13.08.2014 19:30
chętnie bym przygarnęła taki zapasik
Christopher 04.08.2014 15:35
Malinki na przeziębienie i do deserów cudowne.
Gabi44 04.08.2014 13:06
Też muszę takie zrobić,pyszne!
dodi 04.08.2014 12:19
ale apetyczne
IwonaDD 04.08.2014 12:04
pysznie zakonserwowane
mirosława4 04.08.2014 11:40
robiłam w tym roku bardzo podobne tylko bez wody
Maria 70 04.08.2014 11:24
Cudowne sątakie malinki.
krokus 04.08.2014 09:57
pyszne malinki w zimie będą
VioletoweKucharzenie 04.08.2014 09:47
pyszne i zdrowe malinki na zimę:-)
bhb8 04.08.2014 09:01
przydatne konfitury
anemon 04.08.2014 08:27
Bardzo apetyczne zapasy na zimę zrobiłaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak