Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe zauroczenie
PLACEK DOLNY: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać do miski i ucierać cały czas mikserem. Gdy będzie już dość fajnie utarta masa dodać mąkę przesiana przez sito z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na brytfannę. Ubić pianę z białek i dodać 4 łyżki cukru. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na mniejszych obrotach wmieszać żółtka. Na koniec łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec na wysmarowanej brytfannie przez ok. 25 minut. Odłożyć ciasta na bok.
MASA SEROWA: Ubić śmietankę. Do serka mascarpone dodać cukier puder i cukier z cukrem wanilinowym i wymieszać. Dodać do ubitej śmietany.
MASA MALINOWA: Maliny przełożyć do lekko tężejącej galaretki i wymieszać mikserem.
UKŁADANIE: PLACEK DOLNY -> 1/2 MASY SEROWEJ -> MASA MALINOWA-> 1/2 MASY SEROWEJ (ODSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH) -> BISZKOPT -> POZOSTAŁOŚĆ MASY SEROWEJ -> POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ.