Przepis i sposób przygotowania na: Makaron spaghetti z tilapią
2. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojony na cienkie plasterki czosnek i podsmaż go przez 2 - 3 minuty. Następnie ostrożnie wlej wino. Zwiększ gaz i gotuj wino aż zredukuje się o połowę. Dodaj pomidory, posiekaną bazylię i 1/4 szklanki wody. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez 10 minut. W międzyczasie ugotuj makaron.
3. Do sosu dodaj filety z tilapii. Zmniejsz płomień, przykryj patelnię pokrywką i duś całość ok. 4 - 6 minut aż tilapia będzie gotowa.
4. Ostrożnie wyjmij ugotowane filety. Sos wlej do makaronu i dobrze wymieszaj. Wyłóż makaron na talerze, na każdej porcji połóż filet z tilapii. Podawaj natychmiast.